Geplaatst op

Wat zijn de decoratietrends voor 2022 voor je tuin?

Bankje

Het is tijd om te praten over de nieuwe interieur- en tuinontwerptrends voor 2022. Of je nu gewoon je tuin wilt opfrissen of een complete make-over wilt geven, NV Gallery heeft de toptrends in tuindecoratie en design voor je op een rijtje gezet.

Binnen en buiten in balans

Als je een stijl in je woonkamer of eetkamer hebt die je leuk vindt en die goed werkt, waarom zou je die stijl dan niet ook in je tuin toepassen? Het is het beste om een ​​kleurenpalet voor de tuin te kiezen dat past bij de uitstraling van uw huis. Probeer een harmonieuze verbinding met de tuin te creëren door geschikte stoffen, kleuren en dessins te kiezen voor een op elkaar afgestemde binnen-buitenlook.

Balkon tuinen

Balkons, kleine binnenplaatsen of zelfs terrassen – deze kleine ruimtes kunnen mooie en functionele tuinen worden. Het doel is om het potentieel van deze ruimtes volledig te benutten en ze om te vormen tot een tuin waar je echt van droomt. Zelfs als je weinig ruimte hebt, kun je wat je hebt gebruiken om er een toevluchtsoord voor dieren en planten van te maken, een klein toevluchtsoord om je batterijen op te laden en te ontsnappen aan het soms al te uitputtende stadsleven.

Bochten voor kleine tuinen

Een van de trends van dit jaar zijn absoluut rondingen, zowel binnen als buiten in je tuin. Deze creëren een zachtere, meer harmonieuze vorm en creëren een ontspannen sfeer die helpt om de vaak harde lijnen van de architectuur van gebouwen of huizen tegen te gaan. Bochten en ronde vormen kunnen worden gebruikt als ontwerpelement om ideeën te creëren voor tuinpaden, gazons, struiken en heggen, of om ze toe te passen op uw tuinmeubelkeuzes. Bochtige tuinmeubelen zoals banken, banken en harmonieus gevormde zithoeken kunnen echte eyecatchers zijn in uw tuin. rotan meubels

De trend naar rotan in tuinen was al zichtbaar in 2021 en zal ook in 2022 populair blijven. Rotan meubelen zijn een geweldige manier om je tuin een natuurlijke uitstraling te geven met een tijdloze textuur. Als je een boho- of zen-stijl hebt gekozen voor je interieur, kunnen rotanmeubels een ideale aanvulling zijn voor de buitenruimte.

Grote bloembakken

Kleine stadstuinen zoals terrassen, balkons en daktuinen creëren een ontspannende buitenruimte waar je je fantasie de vrije loop kunt laten. Grote bloembakken met exotische planten passend bij het klimaat zijn uitstekend. Bij het kiezen van bloembakken geldt: hoe groter hoe beter. Voeg vervolgens weelderige, exotische planten toe om een ​​tropische jungle-look te creëren in je buitenruimte.

Vetplanten

Vetplanten behoren dit jaar 2022 absoluut tot de topplanten. Ze imponeren niet alleen met hun mooie uiterlijk en zijn daarom perfect voor het decoreren van uw tuin, maar zijn ook zeer gemakkelijk te onderhouden in het dagelijks leven. Het is belangrijk dat ze een zonnige standplaats hebben en een perfect doorlatende grond zodat de wortels niet in het water blijven staan ​​en gaan rotten. Als aan deze vereisten wordt voldaan, groeien je vetplanten helemaal vanzelf, zonder kunstmest of water (behalve natuurlijk regenwater). De tuin voor momenten van meditatie en mindfulness In het dagelijks leven is het belangrijk om een ​​plek te creëren om te genieten van rustige momenten in de tuin om het mentale welzijn te bevorderen. Voor velen van ons zijn onze tuinen een oase van rust en vrede, een plek waar we ons kunnen terugtrekken in een bubbel van welzijn en kunnen ontsnappen aan onze soms stressvolle dagen. Dit is echt een goed middel tegen stress.

De tuin als sportveld

Thuis sporten is nog nooit zo populair geweest als in 2022. Bent u een sportliefhebber, dan is het hoog tijd om uw tuin op te waarderen en een sportterrein aan te leggen. Dit bespaart u tijd en energie: uw sportschool is bij u thuis en u kunt sporten wanneer u maar wilt, waardoor u een sportschoollidmaatschap bespaart. Daarnaast is sporten in de frisse lucht een van de beste dingen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Een jacuzzi in de tuin

Wat is er fijner dan na het sporten lekker te relaxen in de jacuzzi? Tuinen staan ​​bekend als plekken van ontspanning en na een jaar als 2021 verdienen we allemaal een paar momenten van ontspanning! Als je de ruimte en het budget hebt, wat dacht je van een bubbelbad in je achtertuin? Ze zijn er in alle maten en stijlen, maar als de ruimte beperkt is, zijn er ook tal van opblaasbare opties. Voel je vrij om elke oplossing te versieren met planten en kaarsen voor een nog meer ontspannende ervaring!